Fuck Israël

Stel je voor: op een goede dag stapt er ongevraagd een vreemde je huis binnen. Wat blijkt, je huisbaas heeft eenzijdig besloten dat je het huis voortaan moet delen. Nog voordat je iets hebt kunnen zeggen blijkt dat de verdeling van het huis buiten jou omgaat. De nieuwe bewoner claimt het volledige huis en jij mag het doen met een klein slaapkamertje. Niet alleen dat, de deur wordt achter je dichtgegooid en van buitenaf op slot gedraaid. Vervolgens wordt je kamer in de fik gestoken. Terwijl om je heen de muren in brand staan kijken de buren verontwaardigd toe, maar steken geen vinger uit. De rest van de wijk heeft het te druk met gras maaien en bloemetjes water geven.

Ik weet niet waarom ik er toch steeds weer van opkijk, dat totale gebrek aan interesse voor de terreurdaden die Israël pleegt in Palestina. Waarschijnlijk omdat ik er met m’n hoofd gewoon écht niet bij kan dat een groot deel van de wereld lak heeft aan wat er met de bevolking van Palestina gebeurt. Israël heeft in Gaza de grootste openluchtgevangenis ter wereld gecreëerd en de rest van de wereld komt niet verder dan een ‘foei’ en kijkt weer braaf de andere kant op terwijl Israël z’n reet afveegt met een van de vele VN-resoluties die tegen de schurkenstaat zijn uitgevaardigd.

Bij Eilat zijn er zeven Israëliërs om het leven gekomen na een aanslag op een bus. Hoewel niemand de aanslag heeft opgeëist en Hamas stellig ontkent, wijst Israël de Palestijnen als schuldigen aan en de media kakelt het na zonder verdere vragen te stellen. Het gevolg: Gaza is de lul. Israël trekt in de nacht van 18 op 19 augustus alles uit de kast en lanceert een grootscheepse aanval op Gaza. Zowel vanuit de lucht, via F16’s en onbemande drones, als vanaf marineschepen voor de kust wordt Gaza deze nacht onophoudelijk onder vuur genomen.

De zuidelijk gelegen plaats Rafah is als eerste aan de beurt. Met het bombardement vermoordt Israël zeven personen, waaronder een kind. Maar dit is pas het begin. Nadat in een groot deel van Gaza de stroomvoorziening te grazen is genomen, begint Israël aan een grootschalige aanval. Via Twitter is te volgen hoe angstige Palestijnen omringd zijn door onophoudelijke explosies. Israël zou het gemunt hebben op de tunnels bij de grens met Egypte, maar neemt ook vluchtelingenkampen onder vuur. In heel Gaza worden met laffe terreuraanvallen diverse doelwitten uitgeschakeld. Het dodental loopt op, geruchten gaan dat er ten tijde van dit schrijven ten minste 20 Palestijnen om het leven zijn gekomen.

Al het nieuws komt van ooggetuigen, de media zwijgen. Via de kabel zap ik ’s nachts van Al Jazeera naar de BBC, naar CNN, naar CNBC, CCTV, Sky News. Niks, geen woord. Op internet verschijnt helemaal niets, het is alsof Gaza niet bestaat. Israël heeft Gaza succesvol afgesloten van de buitenwereld en houdt de wereld in een wurggreep om maar vooral niets naar buiten te brengen. Als aan het begin van de ochtend enkele media, waaronder de BBC, het de moeite waard vinden om er een paar woorden aan te besteden, dan vermelden zij dat Israël een vergeldingsaanval heeft uitgevoerd wegens Eilat. Vergelding. Dat Israël een eigen holocaust uitvoert dient vooral verzwegen te worden. Ondanks een werkelijk onnavolgbare stroom tweets met de hashtag #gaza wordt dit toch geen trending topic. Blijkbaar heeft zelfs Twitter er een filter op gezet.

Nee, laten we vooral uitsluitend verontwaardigd doen over Ben Ali, Mubarak, Khadaffi en Assad. Dat zijn de échte schurken. Die moorden namelijk onder hun eigen bevolking, waar Israël, dat sprankelende stukje hoop in een pikzwarte en barbaarse woestijn slechts genocide pleegt onder de Palestijnen. Dat is geen terreur, dat is zelfverdediging. En oh ja, sssst, want als nazaten van die ándere holocaust mogen ze natuurlijk doen en laten wat ze willen. Ze zijn namelijk zielig. En als je het er niet mee eens bent ben je een gore antisemiet.

Fuck Israël. Fuck de illegale schurkenstaat die inmiddels 224 VN-resoluties naast zich heeft neergelegd zonder ook maar een enkele sanctie opgelegd te krijgen. Weten we nog hoeveel Irak er mocht negeren? Precies. Eentje. Waar blijft het militair ingrijpen in Israël? Waar blijft de belegering van Tel Aviv? Maar o, o, o wat zijn we met z’n allen verontwaardigd als Ahmadinejad Israël met recht van terrorisme beticht. De hypocrisie ten aanzien van Israël is misselijkmakend. Er is geen ander land op de wereld dat zich straffeloos zó kan misdragen. Het moordt en vernielt wanneer het maar zin heeft, degenen die het ‘geluk’ hebben om het te overleven worden dag in dag uit getreiterd en ontmenselijkt. En terwijl de media het aan de ene kant doodzwijgen, wordt het aan de andere kant goedgepraat door een leger imbecielen die een genocide een gepaste vergelding vinden voor verzetsacties van een levenslang onderdrukt volk.

Ik heb niet eens zin om uit te leggen dat mijn woede niet gericht is op joden. Dat het niet gericht is op de gewone man in Israël. Het heeft geen nut, want al die zogenaamde vrienden van Israël staan met twee vingers in hun oren lalalalalaikhoorjeniet te zingen. Dan noem je me maar een antisemiet, je gaat je gang maar. Maar ik blijf het herhalen: fuck Israël en fuck iedereen die zich achter deze terreurorganisatie schaart, jullie zijn geen haar beter.

28 gedachtes over “Fuck Israël

 1. Wat een kulverhaal. Joden en Palestijnen deelden die Palestina sowiso al. De eerste die een resolutie naast zich neerlegden waren de Palestijnen toen ze Israel aanvielen in ’47. Palestijnen (die in principe niet eens bestaan, volktechnisch gezien) zijn dus deze hele hel begonnen. Aan allebei de kanten zijn er onvergeeflijke beslissingen gemaakt. Maar ga nou niet het zielige slachtoffer uithangen. Hamas en Hezbollah zijn tuig. No doubt about it.

  Jouw hypocrisie in deze is misselijkemakend, Said. pak een spiegel.

 2. @Maarten

  Over kulverhalen gesproken. Israel bestond nog niet eens in 1947. En we hebben het nu over deze misstanden. Plaats jezelf in hun situatie, dan kun je wellicht hun woede begrijpen. Een beetje hypocriet, want toen Duitsers Nederland 5 jaartjes hadden bezet duurde de haat jegens de Duitsers tientallen jaren. Ik vraag me wel af hoe jij zou hebben gereageerd wanneer de Duitsers Nederland tientallen jaren zouden komen bezetten. Je huis en je boomgaarden (inkomsten) in beslag nemen. Misschien ging je niet met stenen zitten gooien, maar dat zal meer aan het feit liggen dat er geasfalteerde wegen zijn.

  • Palestijnen en Israël zijn beiden schuldig aan dingen die niet pluis zijn. Beiden haten elkaar heel erg. Als er bijv een zelfmoord actie is dan zitten de Joden daar achter volgens de Palestijnen!

   Palestina en rest van Moslim landen mOgen zeggen wat hun willen over anderen landen en geloof. Zolang je hun maar niet gaat beledigen.

 3. Fuck Israël. Ik zal nooit vergeten hoe Auschwitz-overlevende Hajo Meijer van Een Ander Joods Geluid een volle zaal tijdens een lezing zei, dat de Zionisten van nu de nazi’s van WO II zijn. Fuck Israël roepen heeft dan ook geen enkele antisemitische lading.

  Met je titel en stuk spreek je slechts je aversie uit jegens parasieten die, over de rug van zes miljoen afgeslachte Joden, onder de Israëlische vlag rechtvaardiging zoeken om Palestijnen te onderdrukken en te vernederen. Daar is niets antisemitisch aan. Dat is slechts de verdedigingstruc van Zionisten en andere voorvechters van de ‘staat’ Israël.

  Ik vraag me overigens af wat erger is. Pro-actief een volk uitmoorden, of ontkennen dat/toezien hoe het gebeurt. Goed stuk Sa’id, bedankt. Maar niet bedankt voor alle duizend gedachten over onrecht die weer overuren in m’n hoofd maken!

 4. Jaja alle vingers wijzen naar Israël en Palestina doet nooit iets fout!

  Niemand van ons kan zich voorstellen hoe het daar is, wij horen en zien dingen alleen maar.
  Denk dat je daar zelf moet zijn om te zien hoe het gaat. Je kan dan wel een blog schrijven over Fuck Israël maar daar ben je nog niet ver mee. Het is jouw denkbeeld over relatie tussen die twee landen. Jonge maak een trip naar Palestina en Israël en dan ruik en voel je de spanning vast wel.

  Altijd heb ik het gevoel dat moslims haat hebben tegen elke geloof…

  Elke moslim is een Palestijn…en de Hamas dan?

 5. Na het lezen van oa Dries van Agt en Joris Luijendijk kan ik niet anders dan het eens zijn met Saïd. @Medhina, lees de (in mijn ogen dus) terecht kwade tekst van Saïd nog eens door en zie dan dat hij het niet over een geloof heeft. Hij heeft het over het wereldwijde negeren van het feit dat de staat Israël al jaren ongestoord haar gang kan gaan.
  Hamas is een beweging die voort is gekomen uit onderdrukking en uit het feit dat er jarenlang stelselmatig is genegeerd dat Israël een apartheidsregime heeft neergezet, er op gericht om zoveel mogelijk Palestijnen het land uit te jagen (waarbij sterven natuurlijk ook een vorm van verhuizen is). Je kunt er niet omheen dat de media gemanipuleerd worden om het nieuws vanuit dit onderdrukkende regime te brengen, ten gunste van dit regime. Vervelend voor ze dat de sociale media een steeds zwaarder stempel op de nieuwsgaring en -vorming drukt: nu worden actuele gebeurtenissen vanuit verschillende oogpunten belicht en krijgt men niet meer uitsluitend gemanipuleerde beelden binnen.

 6. Pingback: Fuck Israël

 7. Goed artikel!

  Uiteindelijk moet je de big picture erkennen, die houdt het Israëlisch status quo hoog. In België is dit jaar de ‘Joodse lobby’ echter een hot item geworden in enkele grote kranten en bladen nadat een boek erover uitkwam. Het zal echter grote aardverschuivingen vragen vooraleer dit status quo zich politiek niet meer kan standhouden. En inderdaad, Kolonel Khadaffi platbombarderen helpt niet, Louis Farakkhan had het er nog over onlangs (de moeite op youtube te zoeken).

 8. Waar er twee kijven,hebben er twee schuld.

  In 1948 had het land heel simpel in tweeen gedeeld kunnen worden.
  Elke daad van agressie van welke kant ook,lokt weer tegenagressie uit.
  Kortom…het komt daar nooit meer goed.

 9. Maar waar je niemand van jullie lieve palestijnenknuffelaars dan weer over hoort is dit: http://www.nu.nl/buitenland/2594593/turks-leger-bereidt-zich-inval.html

  Het Turkse leger doet precies hetzelfde, maar omdat er zo’n islamknakker aan de touwtjes trek is het ok. Zoals ik zei: een stelletje hypocriete kortzichtigen zijn jullie.

  Enne @Bahaedin

  Over kulverhalen gesproken: In 1947 was er het mandaatgebied palestina waar joden en arabieren in relatieve vrede naast elkaar woonden. De ellende begon pas (ik herhaal mezelf hier) toen de Palestijnen een VN resolutie negeerden (als 1e dus) die het gebied in 2 delen opdeelde en daarbij de aanval openden op het nieuw gevormde Isreal. Ken je geschiedenis. En uiteraard is dat wel relevant voor deze discussie want toen is al die flauwekul van nu begonnen. Toen zijn de oorlogen begonnen waarmee Israel nu bepaalde gebieden heeft veroverd. De Palestijnen zijn dus tegen de wens van de wereld ingegaan (zo kun je een VN-besluit wel noemen).

  En de tweede wereld oorlog erbij halen, dat is pas relevant. Goed bezig, bahadinges.

 10. “De ellende begon pas (ik herhaal mezelf hier) toen de Palestijnen een VN resolutie negeerden (als 1e dus) die het gebied in 2 delen opdeelde en daarbij de aanval openden op het nieuw gevormde Isreal [sic] . ” Ik citeer Maarten…
  @Maarten: Waren de Palestijnen van meet af aan betrokken in de vorming van de staat Israel?
  Zou je dat even willen onderzoeken? Want ik geloof dat het niet zo was…en dan is het gewoon een vijandige overname, mogelijk gemaakt door het collectieve schuldgevoel na WOII van “de rest van de wereld”.

  Ik kan me voorstellen dat je, als de helft van je land wordt weggegeven en jouw verzocht wordt niet te zeiken, je wat dwars wordt.

  Ik vind je tamelijk denigrerend in je uitingen. Kan het een tandje minder???

 11. @Toetermuur waarom tandje minder? Volgens mij ben jij het eens met titel… Namens mij Fuck Palestina! Slachtofferrol spelen en ondertussen zelf ook rotzooien met aanvallen! Ik hoor jullie niks zeggen over Hamas? Keuren jullie dat wel goed?

  @Esra: Ja hun zeggen tenminste nog sorry dat hoor je iig niet van de Palestijnen “die geen kwade dingen nee…”

  We kunnen hier wel lopen discussiëren over ontstaan van Israël, wie welke grond heeft gejat, wie als eerste steentjes heeft gegooid, wapenstilstand etc… Maar daar hebben we niks aan! Ruzie tussen die landen blijft gewoon…totdat iemand op een rode knopje drukt en een stad van de kaart met de grond gelijkt maakt…

  Voor zulke dingen kan men ook gewoon naar Antwerpen gaan, Joodse wijk… Daar zie je hoe moslims met Joden omgaan…

 12. Hmm ik lees hier nog geen complottheorieën over de Joden die achter alle geweld in Libië zit of dat Joden de PVV steunt! Het zijn altijd weer de Joden die het doen…

 13. Tja….wie weet nu hoe het werkelijk zit? Dat vind ik altijd zo lastig met deze kwestie (en vele andere kwesties)…ik weet het gewoon echt niet!!
  Ik weet wel dat er landen zijn die dikke vriendjes zijn met de VS, zoals ook Saoudi Arabië….je hoort nooit iemand over de mensenrechten aldaar, en dieven worden daar nog gewoon op zijn Middeleeuws de handen afgehakt, vrouwen worden gestenigd als ze (al dan niet bewezen) naar een andere man kijken, regelmatig worden er nog mensen onthoofd…..je hoort er niks over, want men wil de olie en de daarbij horende betrekkingen niet verliezen.

  Alles wat je hoort, is gekleurd, je kunt nooit weten wie er ‘begonnen is’ of wie er gelijk heeft. De reden dat ik mijn interesse op den duur verlies, is dat het me zo verschrikkelijk machteloos maakt. Ik heb er geen enkele invloed op, wat ik er ook van zou vinden of aan zou willen doen.

  Ik vind gewoon dat die flauwekul van landje-pik en elkaar het licht in de ogen niet gunnen, eens zou moeten stoppen!! (Tja, wie niet….)
  Dat is geen desinteresse, dat is vooral desillusie……hoe druk ik (of wie dan ook) me er ook over maak, het verandert de wereld niet.

 14. gewoon allemaal elkaar afknallen plat bombarderen afslachten tot de laatste man en de aarde schenken aan de dieren die kunnen vredig leven hier want die hebben geen hersenen en hebben altijd nog een smoes maar wij mensen komen er niet onderuit dus ja wij verdienen de aarde niet! allemaal dood zeg ik ;) begin maar bij de landen waar ze het groot geschut hebben: amerika en israel dus!

 15. Voordat je een diepe belediging maakt ga de feiten nakijken.

  Als je dat ooit eens zult doen, dan zul jij je realiseren dat dit topic een andere naam moet krijgen
  ”Fuck de Palestijnen met hun manipulatie”.

 16. Pingback: F*ck Israël | Sa'id Vanenburg

 17. ga jullie aandacht maar eens verleggen naar de taliban. Wat zij doen bij eigen bevolking dat is nog veeeeel erger dan Israëlisch en Palestijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s