Sprookje. Maar dan Anders.

Oké. Ik geef het toe.

Ik ben een onverbeterlijke optimist.

En een stronteigenwijze, koppige idealist.

Een dromer misschien.

Misschien woon ik in een sprookjeswereld. Het lullige van sprookjes is, dat ze niet écht waargebeurd zijn. Je wordt elke keer wel weer mooi op het verkeerde been gezet, met dat schijnheilige: “Er was eens…..” Maar mooi niet dus, hè! Er was helemaal niet eens!! Toch stug blijven volhouden hè, die gebroeders Grimm en consorten. Er is altijd wel ergens een goedgelovige dwaas die er toch intrapt. Zeker als je dat zoetsappige ‘….en ze leefden nog lang en gelukkig’ aan het eind van elk kutsprookje breit. Zeker weten dat al die meisjes, die stiekem al lang groot en lelijk zijn, maar die zichzelf tot in de eeuwigheid als mooie jonge prinsesjes blijven beschouwen, hier vól inlopen.

Ik woon dus ook in mijn eigen sprookjeswereld. Eerder noemde ik het altijd een luchtbel, waardoor ik wel naar buiten kon kijken, maar niemand kon écht binnenkomen in mijn veilige wereldje. Maar voor het verhaaltje is het leuker als ik mijn luchtbel nu maar even omtover tot een sprookjeswereld.

Mijn sprookje gaat zo:

“Er was eens……een volkje. Dat volkje bestond uit mensen. Alledaagse mensen, zondagse mensen, je had bruine mensen, gele mensen, witte, zwarte en rode mensen en misschien ook nog wel andere vrolijke kleurtjes. Ze leken allemaal op elkaar, ook al waren ze heel verschillend.  De tijd dat dit volkje leefde, dat is al zo lang geleden dat zelfs jouw opa het niet meer weet. Het was een fijne tijd. Het Kwaad was nog niet uitgevonden en niemand had nog ooit van de Duivel gehoord. Alle mensen waren aardig voor elkaar, iedereen stond elkaar bij en hielp elkaar met raad en daad en achterdocht en roddel waren ook nog niet uitgevonden. Ze haalden wel eens een dolletje met elkaar uit, maar dat was nooit kwaadaardig of gemeen bedoeld. Alleen maar om te lachen. En lachen, dat deden ze de hele dag. En de zon, die scheen ook de hele dag. Omdat het toch een beetje saai begon te worden, begonnen de mensen geleidelijk steeds wat meer van elkaar te verschillen. Zo kon je nog eens verrast worden en heel veel leren van elkaar! Ze leefden nog lang en zeer gelukkig.”

EINDE

………….

Poef!

En toen kwam er een gemene tovenaar bij het lieflijke volkje op bezoek. Die had een hele nare bom gebrouwen die hij bij een gebouw liet ontploffen.  Hè???? Ga eens uit mijn luchtbel met je achterlijk geweld!  Maar een paar uur later zat hij niet alleen in mijn luchtbel, hij schoot het hele ding volstrekt aan flarden. Hij schoot een heel eiland vol jongeren overhoop.

Daartegen is zelfs mijn met gewapend beton omkleed luchtbelletje niet tegen bestand.

Er waren er al meer die het geprobeerd hadden, hoor. In 2001 waren er ook al behoorlijk wat gaten in geslagen en ook Volkert van der G. en Mohammed B. brachten het ding behoorlijk aan het deinen. Maar ik bleef volharden…omdat mijn sprookjeswereldbubbel zo prachtig en zo heerlijk is! Ik heb het zo hard nodig om te geloven dat de wereld wél zo in elkaar zit!! En niet zoals ik het allemaal op tv en internet voorbij zie komen.

Ik ben heus geen volslagen idioot. Ik weet heus wel hoe het écht zit. Maar als ik niet af en toe ontsnap aan die gruwelijke realiteit, ga ik eraan kapot. De werkelijkheid is te groot en verschrikkelijk voor mijn luchtbel. Mijn Bubbel zorgt ervoor dat ik in het goede in de mens kan blijven geloven. Dat ik weiger te geloven dat de wereld nu vergaat. Dat ik het geluk zoek in de kleine dingen, die er écht toe doen. Die behoedt mij ervoor dat ik niet te depressief word om iedere dag van mijn kinderen te genieten. En van onbenullige dingen, die er ogenschijnlijk niet toe doen, maar die zoveel bijdragen aan mijn levensgeluk.

 Zoals wat dom heen en weer twitteren met mensen die ik helegaar niet ken.

2 gedachtes over “Sprookje. Maar dan Anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s